NVWA

Maatregelen nieuwe Alcoholwet

Vanaf 1 juli 2021 heeft er een wijziging plaatsgevonden van de nieuwe Alcoholwet. Een regel hiervan is dat wij (GeheimBiertje) als verkoper van Alcoholhoudende dranken verplicht zijn uw leeftijd te controleren, dit doen wij als volgt:

Leeftijdscheck website

Als u onze website (www.geheimbiertje.nl/) bezoekt krijgt u een pop-up melding waarbij wij vragen of u 18 jaar of ouder bent. Dit geldt voor alle pagina’s maar alleen als u de website voor het eerst (per internetsessie) bezoekt.

Leeftijdscheck aan de deur

Ook is het sinds 1 juli 2021 verplicht een leeftijdscontrole aan de deur uit te voeren. Onze bezorger (DHL, PostNL e.d.) zorgt ervoor dat dit ook daadwerkelijk plaatsvindt. Hiervoor betalen wij extra kosten aan de vervoerder. De leeftijdscheck kan alleen plaatsvinden met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs).

Leeftijdscheck bij afhaalpunt

Wanneer u een afhaalpunt selecteert vindt de leeftijdscontrole plaats bij dit officiële afhaalpunt. De leeftijdscheck kan alleen plaatsvinden met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs).

Jaarlijkse borging

Wij zorgen ervoor dat onze werkwijze actueel en inzichtelijk blijft voor onze werknemers door hen te trainen en voor te lichten over de nieuwe regelgeving en werkwijze. Jaarlijks doen wij onderzoek naar de uitvoering van deze werkwijze en waar nodig zullen we corrigerend optreden.

Voor meer informatie kijkt u op: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/regels-voor-verkoop-alcohol