Vandaag besteld = (over)morgen in huis*

Alleen kleinschalige brouwerijen

GRATIS verzending boven €80,- in NL

Een uniek cadeau of relatiegeschenk

GRATIS verzending vanaf €80,- in NL

Met proefformulier en viltjes!

Is het bokbier of bockbier?

Inhoudsopgave

Is het bokbier of bockbier?

Als je door de wereld van speciaalbieren navigeert, kom je ongetwijfeld de termen “bokbier” en “bockbier” tegen. Maar wat is nu eigenlijk de juiste schrijfwijze? In deze blog duiken we in de geschiedenis en kenmerken van deze populaire bierstijl, zodat je goed voorbereid bent om je volgende favoriet te kiezen!

Wat is bokbier?

Bokbier is een typisch Nederlands seizoensbier dat vooral in de herfst en winter wordt gebrouwen. Het is een donker, volmondig bier met een rijke smaak, vaak gekenmerkt door karamel- en toffeeachtige tonen. De oorsprong van bokbier gaat terug naar het Duitse “Bockbier”, dat in de 14e eeuw werd gebrouwen. De naam “bok” is afgeleid van het Duitse woord “Bock”, wat geit betekent, en het verwijst naar de sterke, krachtige smaak van het bier.

De juiste schrijfwijze

Nu we weten wat bokbier is, laten we de schrijfwijze onder de loep nemen. In Nederland wordt de term “bokbier” het meest gebruikt, terwijl “bockbier” de meer traditionele Duitse spelling is. Beide termen zijn correct, maar “bokbier” is de gangbare term in de Nederlandse biercultuur. Dus, als je je vrienden wilt imponeren met je kennis over deze heerlijke biersoort, gebruik dan vooral de term “bokbier”.

Waarom kiezen voor bokbier?

Bokbier is niet alleen populair vanwege zijn rijke smaken, maar ook vanwege de variëteit die het biedt. Er zijn verschillende soorten bokbier, zoals dubbelbok, eisbock en lichtbok, elk met hun eigen unieke kenmerken. Bij GeheimBiertje vind je een selectie van de beste bokbieren van kleinschalige Nederlandse brouwerijen. Dit maakt het perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets bijzonders en unieks.

Proef het zelf!

Als je nieuwsgierig bent naar de wereld van bokbier, is het tijd om het zelf te proeven. Bij GeheimBiertje bieden we verschillende bokbierpakketten aan die je de kans geven om verschillende varianten te ontdekken. Of je nu een ervaren bierliefhebber bent of net begint, er is altijd iets nieuws te ontdekken!

Conclusie

Dus, is het bokbier of bockbier? Beide termen zijn correct, maar in Nederland zeggen we vooral bokbier. Dit heerlijke seizoensbier biedt een rijke smaakervaring die je niet wilt missen. Ontdek de wereld van bokbier en laat je verrassen door de unieke smaken die onze lokale brouwerijen te bieden hebben. Probeer vandaag nog een van onze bokbierpakketten en ervaar het zelf!

Share the Post:

Andere blogs

Jouw winkelmand
0

Wij delen graag onze geheime bieren maar...

Ben je 18 +?