Geplaatst op

Elementor #16030

Statiegeld op bierblikjes: wat betekent dit voor jou?

Introductie

Vanaf 1 april 2023 is het zover: er wordt 15 cent statiegeld geheven op (bier)blikjes in Nederland. Deze verandering heeft gevolgen voor zowel consumenten als winkeliers. In deze blog duiken we in de wereld van bier en statiegeld, en bespreken we wat dit betekent voor jou als klant.

Wat is statiegeld en waarom is het ingevoerd?

Statiegeld is een bedrag dat je betaalt bovenop de prijs van een product, in ons geval een bierblikje. Wanneer je het blikje na gebruik weer inlevert bij een innamepunt, krijg je het statiegeld terug. Dit systeem is bedoeld om hergebruik en recycling van verpakkingen te stimuleren, en zo het zwerfafval tegen te gaan.

De gevolgen van de invoering

Door de invoering van statiegeld op bierblikjes kunnen consumenten nu 15 cent per blikje terugverdienen door ze in te leveren. Dit geldt voor alle blikjes, ongeacht het merk of de inhoud. Voor GeheimBiertje betekent dit dat zij hun klanten zullen informeren over het statiegeld en hen aanmoedigen om de blikjes in te leveren.

Hoe werkt het inleveren van bierblikjes?

Bierblikjes kunnen worden ingeleverd bij diverse innamepunten, zoals supermarkten en slijterijen. In veel gevallen gaat dit via een speciale automaat die het blikje scant en het statiegeldbedrag uitkeert of verrekent met je boodschappen. GeheimBiertje moedigt klanten aan om hier gebruik van te maken en zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Hoe kan GeheimBiertje je helpen?

Bij GeheimBiertje willen we je graag helpen om het beste uit deze nieuwe regeling te halen. We zullen je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom statiegeld op bierblikjes en bieden je handige tips om het inleveren zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien blijven we ons assortiment aan bijzondere bieren uitbreiden, zodat jij als bierliefhebber steeds weer nieuwe smaken kunt ontdekken.

Conclusie

De invoering van statiegeld op bierblikjes vanaf 1 april 2023 draagt bij aan een beter milieu en helpt zwerfafval tegen te gaan. GeheimBiertje staat achter deze verandering en zal haar klanten ondersteunen bij het inleveren van blikjes en het terugkrijgen van het statiegeld. Zo geniet je niet alleen van de heerlijke bieren van GeheimBiertje, maar draag je ook bij aan een schonere wereld. Proost!